پره اکلامپسی Preeclampsia
پره اکلامپسی از مشکلات شایع و چالشی در امر مراقبت مادران باردار می باشد که عامل قابل توجهی در مورتالیته و موربیدیته کوتاه مدت و بلندمدت مادر و نوزاد می باشد.
مطالعات متعدد در حوزه غربالگری ، تشخیص بموقع و اقدامات پیشگیرانه برای پره اکلامپسی در سطح وسیعی در مناطق مختلف جهان انجام گرفته و Trial های ارزشمند ASPRE و SPREE ، اساس پروتکل های جدیدی هستند که در بسیاری از ممالک مورد استفاده قرار گرفته اند و امروزه جزو پروتکل های غربالگری در طب مادر و کودک انگلستان می باشند .
لازم بذکر است که بنیان گذار این مطالعات ، غربالگری ها و درمان های پیشگیرانه پروفسور نیکلولائیدس بنیان گذار FMF انگلستان می باشند ایشان با ابداعات پرارزشی همچون ارائه متدهای غربالگری آناپلوئیدی و NB و NT و … همواره نقش تعیین کننده در مراقبت از مادران باردار و جنین آن ها در سراسر جهان داشته اند.
پیشرفت های اخیر در امر غربالگری ترکیبی پره اکلامپسی که با عنایت به نتایج تحقیقات فوق ، بدست آمده اند امکان تشخیص بیش از ۸۰ % پراکلامپسی های قبل از ۳۴ هفته را فراهم نموده اند .
-درمان با آسپرین با دوز مناسب (۱۵۰mg/night) و در زمان مناسب ( بین ۱۲ تا ۳۶ هفته ) در مادران باردار پرخطر از نظر ابتلا به پره اکلامپسی ،موجب کاهش ۸۰ درصدی در بروز پره اکلامپسی قبل از ۳۴ هفته خواهد شد .
مرکز تصویربرداری آذرآبادگان نیز که از بدو تاسیس سعی نموده با ارائه خدمات نوین و کاربردی تشخیصی گامی در جهت حفظ سلامتی مادران و کودکان این مرز و بوم برداشته باشد ، آماده ارائه خدمات غربالگری ترکیبی پره اکلامپسی می باشد .
نکات مهم در مورد غربالگری ترکیبی پره اکلامپسی ( PE ) در مادران باردار :
غربالگری Combined برای PE قادر به تشخیص ۸۰ % موارد PE قبل از ۳۴ هفته و ۷۵ % موارد PE قبل از ۳۷ هفته و ۴۵ % موارد PE ترم می باشد.
Cuttoff برای تعیین گروه پرخطر برای پره اکلامپسی ، احتمال بروز PE پره ترم ۱۰۰ :۱ می باشد . این تعیین ریسک با میزان مثبت کاذب حدود ۱۰ % همراه خواهد بود.
تجویز آسپرین با دوز ۱۵۰mg در هر شب ( مقدار دوز و زمان تجویز اهمیت دارد ) با شروع قبل از ۱۶ هفته و ادامه تا ۳۶ هفته ، باعث کاهش انسیدانس PE قبل از ۳۴ هفته در ۸۰ % موارد و قبل از ۳۷ هفته در ۶۰ % موارد می گردد .
تجویز آسپرین در دوزهای پایین تر ، اثربخشی کمتری خواهد داشت .
شروع تجویز آسپرین در سنین پس از ۱۶ هفتگی عموماً تاثیری در کاهش انسیدانس PE نخواهد داشت .
هدف از غربالگری PE :
در۱۴-۱۱ هفته : تشخیص گروه پرخطر تجویز آسپرین با دوز مناسب کاهش انسیدانس PE .
سه ماهه دوم و سوم : تشخیص گروه پرخطر تشخیص زودرس پره اکلامپسی کاهش اتفاقات پری ناتال -علت عدم موفقیت قابل توجه تجویز آسپرین در مطالعات قبلی در ارتباط با PE :
۱- استفاده از دوزهای کمتر از ۱۰۰mg/Day
۲- شروع درمان با آسپرین پس از ۱۶ هفتگی
۳-عدم توانمندی لازم در روش های تعیین گروه های پرخطر از نظر PE
کلید اصلی موفقیت غربالگری PE در سه ماهه اول بارداری و درمان گروه پرخطر با دوز مناسب آسپرین است.
تجویز آسپرین با شروع آن در قبل از ۱۶ هفتگی مادران باردار ، علاوه بر کاهش قابل توجه در میزان بروز PE ، موجب کاهش در IUGR و مرگ و معلولیت های پری ناتال نیز خواهد شد.
این یک پست مفید برای یافتن پیوندهای شکسته در وب سایت است ، در مورد پیوندهایی که به سمت بیرون شکسته شده اند چیست؟ من می توانم از یک وب سرویس رایگان استفاده کنم اما نمی دانم که آیا این امکان پذیر است. سایت عالی ، کاربری آسان برای استفاده راحت است.
ابزار عالی! من از یک افزونه تغییر مسیر استفاده می کنم تا تمام 404 من به صفحه اصلی من ارسال شود اما فکر می کنم بعضی اوقات کم می شود. من می توانم از یک وب سرویس رایگان استفاده کنم اما نمی دانم که آیا این امکان پذیر است.